Wie mis jij?

Er zijn veel kinderen en jongeren die iemand missen. Misschien mis jij ook wel een belangrijk iemand. Papa of mama, een broer of zus, opa of oma, een vriend(in), een huisdier, of iemand anders. Soms is het moeilijk om uit te leggen hoeveel je degene mist en wat je vooral zo mist. We nodigen je uit om hier iets over te maken. Schrijf een verhaaltje, gedicht of maak een tekening over wie je mist. Op 2 november krijgen alle inzendingen een plaats rondom de grote vijver in het Vondelpark. Zo kun je zien dat meer kinderen iemand missen en het fijn kan zijn dat te delen.

Wie mis jij?

‘Wie mis jij?’ is een uitnodiging aan alle kinderen en jongeren die daar aan mee willen doen, iets op te schrijven of te tekenen over wie zij missen. Alle inzendingen krijgen een plek rondom de grote vijver in het Vondelpark op 2 november, voor iedereen toegankelijk. De gedachte achter ‘Wie mis jij?” is om de vaak onzichtbare verhalen van de kinderen zichtbaarder te maken en om deze te delen op een laagdrempelige manier. Het laat zien dat ze niet alleen zijn, en geeft zicht op wat iemand missen voor kinderen betekent. De verhalen zullen impliciet ook anderen uitnodigen om hun ervaringen te delen.

Op 2 november vindt ook Allerzielen in het Vondelpark plaats. Iedereen is welkom om een bootje met licht op de vijver te zetten, voor dierbaren die gemist worden. Bezoekers kunnen de inzendingen van ' Wie mis jij?' dan bekijken.

Over Wie Mis jij?

Sinds 2010 organiseer ik Allerzielen in het Vondelpark, waar elk jaar veel families en kinderen bij aanwezig zijn. Dappere kinderen maken een bootje en schrijven briefjes met speciale boodschappen voor degenen met wie ze niet meer samen kunnen zijn.

Hoe kinderen iemand kunnen missen en wat dat voor hen betekent, blijft nog vaak wat onzichtbaar, en is soms moeilijk te bespreken. Terwijl het kunnen delen van je verhaal met anderen zo helpend kan zijn.

Met 'Wie Mis jij?' wil ik een bijdrage leveren aan het vergroten van de zichtbaarheid van hun verhalen, zodat het meer openheid kan brengen in wat kinderen met een verlieservaring ervaren.


Vragen of contact? Mail me
info@wiemisjij.nl